Študijsko življenje in kaj pričakovati

Vsak bodoči študent se srečuje z dvema vprašanjema, kateri študij izbrati in kako bo izgledalo samo študentsko življenje.

Vsak bodoči študent se srečuje z dvema vprašanjema, kateri študij izbrati in kako bo izgledalo samo študentsko življenje. Do odgovora na prvo vprašanje ponavadi pride okoli februarja, ko se mora odločiti, katere smeri študija bo vpisal na prvo, drugo in tretje mesto vpisnega lista. Kljub temu pa se mu odgovor na drugo vprašanje razkrije šele oktobra, če ne celo kasneje. Zato sta glavni tematiki okroglih miz smisel študentskega življenja in kako ta čas najbolje izkoristiti. 

Na prvi okrogli mizi se Maja Gazvoda, Leon Ciglar in Petrisa Čanji pogovarjajo o svojih izkušnjah z vpisom in odločanjem kam na faks ter posledicami teh odločitev. Strinjajo se, da študentsko življenje še zdaleč ni le sedenje za knjigami in učenje za izpite ali kolokvije. Je čas poln možnosti in odprtih poti, od vsakega posameznika pa je odvisno, kako bo dane možnosti in priložnosti izkoristil v svoj prid.

Kot študentje imamo priložnost razširiti svoja obzorja in se izuriti v veščinah, ki nam bodo koristile celo življenje, tako na službenem področju, kot na vsakodnevnem. Med te kompetence ne uvrščamo le akademskega znanja, temveč tudi sposobnost mreženja in pridobivanje mehkih veščin. Takšne sposobnosti posameznik najlažje razvija z udejstvovanjem v obštudijskih dejavnostih, ki ponujajo velik razpon najrazličnejših aktivnosti.

Če zadevo povzamemo, je glavno sporočilo okrogle mize, da bodite na svoji poti čim bolj proaktivni in ambiciozni. Sledite svojim željam, interesom in sanjam. Tega vam nihče ne more vzeti!

Prijava

Še nimaš računa?